Hovås Optik

Bågar

Anne et Valentin glasögon är unika och är resultatet av en mild mix mellan geometri, färger och material. Anne & Valentin använder former och material för att skapa de mest originella bågarna på marknaden. Duon tvekar inte att  vara kreativa och förnyar sig ständigt

Garrett Leight har hela tiden strävat efter att skapa ett glasögonmärke som skiljer sig från allt annat  – som värderar kvalitet, stil, personlighet och tillfredställelse i allmänhet. Varje handgjord båge följs noga i produktionen  och hand kontrolleras noga innan den lämnar GLCO-studion i Los Angeles.

LINDBERG glasögon är kända över hela världen för sin minimalistiska design. Varumärket har erhållit massor av prestige priser för sin design och anses ofta vara de bästa skräddarsydda glasögonen i världen. Lyxigt och elegant, LINDBERG-glasögon är anmärkningsvärt lätt på så lite som 1,9 gram, med en stark och flexibel titanram och en innovativ skruvlös design

För dem som uppskattar värdet av en personlig touch, erbjuder Lunor-glasögon sina bärare handgjord kvalitet i tidlösa färger och material. Alla Lunor bågar och solglasögon är handgjorda i Tyskland och kräver 200 exakta steg under sin produktion. Denna gamla och unika process, från en ursprungliga designskiss till den slutliga produkten, är det som blir några av de mest dramatiska och eftertraktade bågarna i världen.

Maui Jim solglasögon härstammar från Hawaiiöarna. Idén att få fram alla färger i sin naturliga kontrast skapades med en polariserad och patenterad linsteknologi. Resultatet blev upplysande så att varje detalj blir skarpare och renare och utan bländning samt ett riktigt bra UV skydd. ”Sätt dom på näsan och se skillnaden. Livet är ljuvligt”

Oscar Magnuson Enkla och klassiska är de två orden som passar bäst. Bågarna skapade av svenska designer Oscar Magnusson finns i flera olika stilar och färger. Vissa har former som kvadrater, medan andra är rundade – men inte för runda.
Varje båge är tillverkade av italiensk acetat och finns i ett antal solida färger och mönster, inklusive sköldpadda, ljusblå, bärnsten och mörkgrå. Färgerna är lika grundläggande som själva designen, vilket är det som gör dessa bågar unika.
Oscar Magnuson började som industridesigner och designar varje båge från en teknisk synvinkel. Han tror att även den minsta skillnaden i storlek eller färg på ett glasögonpar kan göra en stor skillnad.

Oliver Peoples är ett amerikanskt lyxglasögonmärke som grundades 1987. Företaget öppnade sin första butik i West Hollywood, Kalifornien. Oliver Peoples bågar är populära bland kändisar, inklusive Brad Pitt, Angelina Jolie, Jennifer Aniston och Barack Obama bland många fler, och är välkänd för sin 50-talsinspirerade retro look. Oliver Peoples bågar är handgjorda av material av finaste kvalitet, i färger och stilar exklusivt för varumärket. Oliver Peoples ses ofta i Hollywoodfilmer och några av modellerna som Gregory Peck, Sheldrake och Riley R har blivit ikoniska modeller.

Orgreen Optics är ett danskt glasögonföretag som grundades 1997 med bas i Köpenhamn. De är mest kända för sina färgkombinationer, tidlös dansk design och att det är tillverkade av ren titan. Orgreen Optics är också känt för sina extremt lätta bågar.  Orgreen arbetar enbart med ädelmetaller som titan och beta-titan och presenterar stolt en samling optiska och solglasögonbågar som kvalificerar sig i en klass för sig.

French craft, Parisian chic: dessa ord är synonymt med Celine. Precis som hos alla andra fashion house, visar Celine prov på ett mycket dedikerat arbetssätt och använder alltid de bästa kvalitets materialen.

CELINE Eyewear senaste kollektion är djärva skapelser I en stor variation av form & färg.  Kollektion är verkligen en identitet för Hedi Slimane’s unika design gåva samtidigt som vi ser spår från den traditionella CELINE visionen . 

Randolph-glasögon har varit första valet av amerikanska piloter sedan 1973. Oavsett om du letar efter tidlösa klassiska pilotmodeller eller ett par skarpa Aviator är Randolph de bästa solglasögonen i metall du kan hitta.

Finn din livsstil oavsett om du gillar att flyga, segla, fiska, köra bil, golfa, åka skidor, eller andra utomhus aktiviteter. Randolph-glasögon passar alla profiler.

Läs mer


Randolph-linser blockerar 100% UVB- och UVA-ljus för att skydda dina ögon och erbjuder en mängd funktioner inklusive antireflex, reptåliga linser med överlägsen optik, polariserade och icke-polariserade alternativ.
Välj bland vårt unika urval av linser i färggradient i grönt, blått, grått, orange, brons och guld. Eller spegel glas för en cool look.

Randolphs bågar är byggda för att hålla, och har en livstids garanti mot trasiga lödningar. Hitta dina modell i 23 k guld eller andra premiummetaller och välj antingen en standard eller bajonett skalm som kombinerar funktion med mode. Oavsett om du flyger, kör längs motorvägen på en motorcykel eller bara njuter av en drink på akter däcken på din båt finns rätt nyanser på linserna för dig.

Randolph är Tom Cruise, Emma Stone, Dwayne “The Rock” Johnson, Johnny Depp, Bradley Cooper favoritmärke.

Theo – THEO startade sin verksamhet 1989 när Wim Somers och Patrick Hoet, båda optiker med sina egna butiker, var trötta på de vanliga, tråkiga glasögonen som de erbjöd sina kunder. Tillsammans lanserade de THEO med konceptet att designa och producera glasögon som alltid skulle vara annorlunda än vad som fanns tidigare.  Glasögon utformad för att ses och lämna ett bestående intryck. Idag fortsätter THEO traditionen att producera unika glasögon.

Läs mer


THEO från Antwerpen i  Belgien. En stad som är känd för sin hamnhistoria, och mer nyligen, sin avantgardistisk strategi för mode, konst och kultur – en idealisk plats för THEO. Formgivare från Belgien och hela Europa tar med sina innovativa mönster till THEO. THEO uppmuntrar också unga talanger och arbetar med studenter vid den prestigefyllda Fashion Academy i Antwerpen. Som ett resultat skapas en teknologi, mode, kreativitet och uppfinningsriktighet i harmoni med THEO.

Alla THEO-bågar tillverkas i specialiserade fabriker; speciellt utvald för att uppfylla de höga kvalitets och designkrav från THEO. Varje båge som produceras är en återspegling av deras hängivenhet till hantverket och deras verkliga kärlek till glasögon.

THEO glasögon kallar sina skapelser “glasögon för människor.” Detta citat återspeglar företagets tro på att betona identiteten hos de människor som bär sina bågar och betonar individens personlighet. THEO är modern teknologi som ger bärarna det fantastiskt och underhållande.

Gör ett intryck med en gång. Dela med dej av Din personlighet och bjuda in till interaktion. Välkomna in till oss och ta del av detta spännande sortiment.

Dior kollektioner beskrivs som klassiska med ett artistiskt uttryck och med en hög modegrad, Dior hade en djup kärlek till konst och drev ett konstgalleri i Frankrike innan han började med mode.1969 lanserade Dior sin första glasögonkollektion, idag är de kreativa cheferna Maria Grazia Chiuri och Kim Jones som ger glasögon en djärv och vacker förlängning till modehuset.